-->

Kies uw taal / Choisissez votre langue / Choose your language

 

Heeft u een zappi besteld of bent u van plan om dit te doen ?

Gaat u zelf de installatie uitvoeren of laat u het over aan de elektricien ? 

Dan is het belangrijk dat zappi correct wordt ingesteld zodat aan alle verwachtingen kan worden voldaan. zappi heeft een uitgekiend stukje software aan boord, waardoor er veel mogelijkheden zijn. Moeilijk is het niet, zeker niet als u één of meerdere van onderstaande Youtube video's bekijkt. Dit moet u helpen om alles zo eenvoudig mogelijk te configureren. Mocht het dan toch niet lukken of heeft u nog meer vragen, aarzel dan niet om onderaan deze pagina het contact formulier in te vullen of ons rechtstreeks te benaderen via onze contactgegevens, eveneens te vinden onderaan deze pagina.

instellingen zekering

zappi kan op verschillende laadsterktes worden ingesteld. Afhankelijk van de gekozen zekering in de groepenkast moet dus worden ingesteld dat zappi niet hoger mag laden dan deze zekering. Dit kun je doen in het advanced menu bij de regel "Supply Current". Vanaf software versie 1.54 kan dit traploos ingesteld worden van 8A tot 32A. Bij oudere software versies kun je alleen 16A of 32A kiezen.

Ook kun je ervoor zorgen dat de totale woning nooit meer stroom vraagt dan uw hoofdzekering toestaat. Dit noemen we loadbalancing, zappi houdt dus rekening met andere verbruikers. Om deze instelling correct te laten werken is het verplicht om minstens 1 CT klem te monteren tussen de meter en de verdeelkast. In het advanced menu bij de regel "Grid Limit" moet je dan instellen welke hoofdzekering aanwezig is. Tot en met software versie 1.62 moet dit worden ingesteld in kilowatt, hiervoor moet je dus even uitrekenen: bijvoorbeeld 35A x 230V = 8050 watt oftewel 8kW. Vanaf software 1.65 is de instelling gewoon in Ampere, traploos instelbaar van 15A t/m 120A.

In onderstaande video wordt alles veel duidelijker:

instellen CT klemmen (zonder Harvi)

Bij de zappi wordt er standaard 1 CT klem (of 3 CT klemmen bij de 3-fase modellen) meegeleverd. Die zou tussen de meter en de verdeelkast geplaatst moeten worden. Een tweede CT klem kan gebruikt worden om de opbrengst van uw zonnepanelen / windturbine te meten. Een tweede CT klem is niet noodzakelijk voor de juiste werking, maar wel voor een mooier inzicht op het display om te zien waar de stroom vandaan komt en heen gaat. In het configuratie menu van de zappi moet daarvoor wel de juiste instelling worden ingesteld. Hoe dat gaat wordt duidelijk in onderstaand filmpje.

De CT klemmen hebben een vaste kabel van 5 meter (getwist 2 aderig). Je kunt deze kabel eenvoudig verlengen tot zelfs 100 meter via een CAT5 of CAT6 netwerk kabel (gebruik dan per CT klem gewoon 2 van de 8 draadjes in deze kabel, dus 1 aderpaartje per CT klem).

instellen CT klemmen (met Harvi)

Voor zappi V1 modellen: Als je meer dan 2 CT klemmen wilt aansluiten (bijv. bij een 3-fase woning of 3-fase PV installatie), heb je een harvi nodig. Hiermee kun je 3 CT klemmen aansluiten. Je kunt ook meerdere harvi's aan de zappi koppelen, dus bijvoorbeeld de eerste harvi (met 3 CT klemmen) voor de inkomende stroom meting, en een tweede harvi (met opnieuw 3 CT klemmen) voor de PV (zonnepanelen) installatie. In het configuratie menu van zappi moet je dan wel precies aangeven wat welke CT klem gaat meten. Als je de vaste aansluitingen in de zappi zelf niet gebruikt moet je niet vergeten om die in het menu op "OFF" te zetten. En in de harvi menu kun je de keuze maken per CT klem. 

Voor zappi V2 modellen: Als je meer dan 3 CT klemmen wilt aansluiten (bijv. bij een 3-fase woning en een 3-fase PV installatie), kun je een harvi gebruiken. Hiermee kun je 3 CT klemmen aansluiten. Je kunt ook meerdere harvi's aan de zappi koppelen, dus bijvoorbeeld de eerste harvi (met 3 CT klemmen) voor de inkomende stroom meting, en een tweede harvi (met opnieuw 3 CT klemmen) voor de PV (zonnepanelen) installatie. In het configuratie menu van zappi moet je dan wel precies aangeven wat welke CT klem gaat meten. Als je de vaste aansluitingen in de zappi zelf niet gebruikt moet je niet vergeten om die in het menu op "OFF" te zetten. En in de harvi menu kun je de keuze maken per CT klem. 

harvi wordt ook gebruikt om draadloos de verbinding te leggen met de CT klemmen. Als je moeilijk een kabel kunt leggen bijvoorbeeld. De afstand is maximaal 20 meter, harvi communiceert via zijn eigen protocol met zappi. Als de afstand tussen de meterkast en zappi groter is, kun je ook eerst de CT klem met kabel verlengen tot aan een punt dat mogelijk dichterbij de zappi is, en dan monteer harvi op die plek. Voorbeeld: Dus CT klem in de meterkast, kabel 20 meter, harvi, draadloos verbonden met zappi aan de andere kan van de muur.

In onderstaande video wordt alles veel duidelijker:

  • @zappibenelux
  • @zappibenelux
  • @zappibenelux
  • @zappibenelux
  • @zappibenelux

 

A question about Zappi ?

Here you can ask your question, we will answer you as soon as possible !

Choose your font size

A- A A+

Contact

Official subsidiary of myenergi for the Benelux - headoffice myenergi Ltd Lincolnshire UK at myenergi.com

myenergi B.V.

Rijkhovenstraat 1
6215JS  Maastricht


Sales: +31 85 400 55 22 ext. 1
Support : +31 85 400 55 22 ext. 2
Admin : +31 85 400 55 22 ext. 3

Email adres:
Chamber of Commerce number: 78281652
VAT nummer: NL861329752B01

Deliveries are made according to the general conditions that apply according to: Consumentenvoorwaarden Elektronica en huishoudelijke apparatuur.

We are member of Techniek Nederland and buying member of Electronic Partner (EP:)