-->

Kies uw taal / Choisissez votre langue / Choose your language

Gebruiksaanwijzing voor de HUB

faqs

Dit proces update uw zappi of eddi 

Zodra Stap 1-3 volledig en succesvol zijn uitgevoerd, kunt u de hub ontkoppelen van uw router (indien u dit wenst) door de netwerkkabel los te maken. Zo kunt u de hub dichterbij de zappi / eddi brengen, hetgeen de update kan versnellen. Dit is echter niet altijd noodzakelijk en afhankelijk van uw situatie.

 1. De "Power"-LED op de hub moet constant groen branden
 2. De "Server"-LED op de hub moet blauw of groen branden, met een korte uit/aan flikkering elke seconde. Tenzij u de netwerk kabel heeft uitgetrokken, dan zal deze LED helemaal niet branden.
 3. Nu moet u op de zappi / eddi naar het "Bootloader"- menu gaan. Dit is een verschillend proces afhankelijk van het apparaat dat u wenst te upgraden:
  zappi - Druk op de pijltjes toetsen om in het "Main menu" te komen. Terwijl u in het "Main menu" bent, druk op de X-toets gedurende 5 seconden. Hierdoor zal de zappi herstarten. Druk nu snel tijdens de herstart op de √-toets en houdt deze toets ingedrukt totdat er op het display staat "Release button". Laat nu de √-toets los. Hierna zult u het "Bootloader menu" zien.
  eddi - Schakel de eddi uit door middel van de schakelaar onderaan het apparaat. Druk en houdt de √-toets ingedrukt en tegelijkertijd schakelt u het apparaat weer aan. Het display moet nu de melding geven "Release button". Laat nu de √-toets los. Hierna zult u het "Bootloader menu" zien.
 4. Ga met de pijltjes naar de regel "Download latest F/W" en druk nu op de √-toets. Na enkele seconden (maximaal 20 sec.) zal het scherm veranderen en zult u de voortgang van het update proces kunnen bekijken.
 5. Het display zal de firmware versie weergeven en de sectie en de voortgang van die sectie. Het downloaden van de firmware voor de zappi / eddi zal ongeveer 20 minuten in beslag nemen. Tijdens de update kunt u het apparaat niet gebruiken. In sommige gevallen kan de update zelfs langer duren, tot ongeveer 60 minuten.
 6. Zodra de update gereed is en succesvol is verlopen, zal de firmware worden geverifieerd, geinstalleerd en daarna zal het apparaat herstarten met de nieuwe firmware.
 7. Gefeliciteerd, u heeft nu succesvol uw zappi / eddi opgewaardeerd naar de nieuwste software versie die beschikbaar is.

Belangrijk ! Na een update is het meestal noodzakelijk dat u alle instellingen terug naar de fabrieksinstellingen herstelt. 

fabrieksinstellingen herstellen

 1. Voordat u de fabrieksinstellingen herstelt, moet u exact weten welke instellingen bij de eerste installatie zijn aangepast om uw zappi / eddi correct te laten functioneren. Achteraf moet u deze namelijk allemaal opnieuw instellen.
 2. Op de zappi / eddi gaat u nu in het hoofdmenu d.m.v. de pijltjes toetsen naar de laatste regel: "Settings" of "Other Settings" en klik op de √-toets om te bevestigen. Ga nu opnieuw naar beneden met de pijltjes, naar het "Advanced settings" menu en bevestig opnieuw met de √-toets. Het "advanced-menu" is beveiligd met een pincode. De standaard pincode is 0 0 0 0, door nu 5x op de √-toets te drukken, krijgt u toegang tot dit "advanced-menu".
 3. Ga nu naar de laatste regel, restore factory settings en klik op de √-toets om te bevestigen
 4. Kies voor factory reset en klik op de √-toets om te bevestigen
 5. Kies voor Configuration reset (niet complete of data, dan bent u namelijk ook uw logboek met laadsessies kwijt) en klik op de √-toets om te bevestigen
 6. Kies nu 2 x voor YES met de pijltjes en klik op de √-toets om te bevestigen - zappi / eddi zal herstarten.
 7. Hierna moet u alle instellingen opnieuw configureren, dus uw CT inputs juist configureren. Als u vast bedrade CT klemmen heeft, moet in het CT Inputs menu de CT1 op Grid staan en optioneel CT2 op Generation only. Indien u geen eigen opwek heeft of slechts 1 CT klem gebruikt moet CT2 op OFF staan. Indien u een harvi gebruikt moeten beide CT inputs op OFF worden ingesteld. Meer info op onze Howto pagina.
 8. harvi moet opnieuw gepaired worden in het advanced menu - linked devices, let op dat u eerst de zappi / eddi op Master inschakeld, en dan met Pairing mode de harvi toevoegen. Nu kunt in het Linked devices menu de harvi configureren. Stel CT1, CT2 en CT3 in afhankelijk van uw situatie. Meer info op onze Howto pagina.
 9. De supply settings en Grid limit moeten opnieuw worden ingesteld ! Zie hiervoor de Youtube uitleg op onze Howto pagina.
 10. Uw zappi / eddi is klaar voor gebruik ! Voor meer informatie over de wijzigingen in de software verwijzen wij naar de nieuwste versie van de handleiding die u in het shop gedeelte bij de desbetreffende producten gratis kunt downloaden.

 

Stel uw lettertype grootte in

A- A A+

Contact

Officiële dochteronderneming van myenergi voor Benelux - hoofdkantoor myenergi Ltd. Lincolshire UK at myenergi.com

myenergi B.V.

Fregatweg 66

6222NZ  Maastricht

Email adres:
KvK nummer: 78281652
BTW nummer:NL861329752B01

Verkoop   : +31 85 400 55 22 keuze 1
Support    : +31 85 400 55 22 keuze 2
Admin  : +31 85 400 55 22 keuze 3
 
 

Leveringen gebeuren volgens de algemene voorwaarden die gelden volgens:
Consumentenvoorwaarden Elektronica en huishoudelijke apparatuur.

Wij zijn lid Techniek Nederland en inkooplid van Electronic Partner (EP:)