-->

Kies uw taal / Choisissez votre langue / Choose your language

Zeguers Electronics nog steeds innovatief  !

27/4/2018 – Maastricht

Al meer dan een eeuw, sinds 1902 om precies te zijn, is Zeguers Electronics een begrip in Maastricht en omstreken. Begonnen in de Maastrichter Brugstraat met fietsen, automobielen, en later elektriciteit centrales voor de rijken. Want in de jaren 20 was er nog geen elektriciteitsnet zoals we dat nu kennen. Met een acetyleen generator kwam het licht in de duisternis. Tijdens de Carnaval werden er in de jaren ’50 steeds grote luidsprekers aan de gevel geplaatst, die de vrolijke liedjes tijdens de drie dolle dagen door de straat schalden, en zo werd het straatcarnaval geboren. De derde generatie Zeguers, Irving (72) begon een winkel in de buitenwijk Malpertuis en tijdens het 80-jarige bestaan werd in 1982 de 1ste cd speler van Sony vanaf vliegveld Schiphol per taxi naar Maastricht gereden. Zo had Zeguers een absolute landelijke primeur. De vierde generatie, Marc (49), heeft bijna 10 jaar in Winkelcentrum Brusselse Poort een succesvolle zaak gerund, maar de internet generatie ging steeds meer voor de laagste prijs en niet meer voor de persoonlijke service. En daarom ging ook Zeguers in 2004 volledig online en bedient nog steeds een  vaste klantenkring met die gekende Zeguers service. Jongere generaties zullen het familiebedrijf Zeguers (nog) niet kennen, maar juist die doelgroep zoekt het bedrijf nu op met een nieuw innovatief product.

Innovatief

Altijd innovatief en voorop lopend met de nieuwste trends, Marc heeft het in zijn DNA. Buiten de online winkel in consumentenelektronica was hij steeds op zoek naar iets nieuws waarbij hij ook iets wilde doen voor het milieu en de duurzaamheid.

Zelf is hij al enkele jaren een ambassadeur voor elektrische voertuigen. Want de Zeguers-en staan ook bekend voor hun hobby en passie in auto’s. Zo kwam hij terecht bij het Engelse MyEnergi, een start-up company dat zich richt op duurzaamheid en innovatie. Zij ontwikkelen en produceren zelf een elektrisch laadstation om EV’s (Elektrische Voertuigen) op te laden. En dat op zich is niet uniek, daar zijn inmiddels heel veel merken en modellen in te koop.

Onderscheidend

Onderscheidend en uniek echter, mag de ‘zappi’  lader wel genoemd worden. Het is het eerste laadstation op de markt dat EV’s volledig kan laden met uitsluitend duurzaam geproduceerde energie. Veel mensen die een elektrische auto kopen zijn bewust van het feit dat deze auto’s pas echt bijdragen aan het milieu als ze ook geladen worden met groene stroom. Zij zullen ook in hogere mate overgaan tot de aanschaf van zonnepanelen en dit combineren met hun elektrische auto. Zappi kan rekening houden met de productie van eigen energie uit zonnepanelen of winturbines, en zo de wagen laden op exact dezelfde sterkte waardoor er geen import meer hoeft plaats te vinden uit het stroomnet.

Bovendien zijn er veel laadstations die ook geen rekening houden met andere verbruikers in de woning. Als er geladen wordt, moet er door de bewoners worden nagedacht over het inschakelen van de waterkoker of de kookplaat. Dan zou zomaar de hoofdzekering kunnen springen. En ook daarin onderscheid de zappi-lader zich. Dynamic Loadbalancing heet dat, hiermee wordt bedoeld dat de lader de wagen op een lager pitje zal laden zodra de rest van de woning veel stroom vraagt. En weer sterk gaat laden als het totaal verbruik dit toelaat. Een slimme en innovatieve lader dus die bovendien qua prijs goed mee kan met de concurrenten die deze opties niet hebben.

Online en distributeur

Zeguers heeft een online platform met een website, twitter, facebook pagina en Youtube kanaal opgezet als Zappi Benelux. Hij verkoopt de zappi lader aan particulieren maar is tevens distributeur voor andere verkoopkanalen of installateurs. De Belgische en Nederlandse EV bezitters kunnen dus bij Zappi Benelux terecht voor een uniek laadstation met de bekende Zeguers service.

Limburger Zappi

Foto: Rob Oostwegel 

Stel uw lettertype grootte in

A- A A+

Contact

Officiële dochteronderneming van myenergi voor Benelux - hoofdkantoor myenergi Ltd. Lincolshire UK at myenergi.com

myenergi B.V.

Fregatweg 66

6222NZ  Maastricht

Email adres:
KvK nummer: 78281652
BTW nummer:NL861329752B01

Verkoop   : +31 85 400 55 22 keuze 1
Support    : +31 85 400 55 22 keuze 2
Admin  : +31 85 400 55 22 keuze 3
 
 

Leveringen gebeuren volgens de algemene voorwaarden die gelden volgens:
Consumentenvoorwaarden Elektronica en huishoudelijke apparatuur.

Wij zijn lid Techniek Nederland en inkooplid van Electronic Partner (EP:)